Gepubliceerd op 20 maart 2024

Bijeenkomst Leernetwerk Probleemgedrag

Op 16 april a.s. houdt het Leernetwerk Probleemgedrag in de Kapel van Dekkerswald zijn eerste regionale bijeenkomst. Centraal staat de vraag hoe je hulp vindt bij probleemgedrag waar je als multidisciplinair team niet uitkomt. 


Waarom een Leernetwerk?

De bijeenkomst is bedoeld voor professionals die in hun werk in aanraking komen met probleemgedrag. Professionals in de zorg worden namelijk steeds vaker geconfronteerd met probleemgedrag. Het zorgt niet zelden voor een gevoel van onmacht. Sommigen vallen uit of verlaten zelfs het beroep. Het doel van het Leernetwerk Probleemgedrag is om door verbinding over de organisaties heen kennis en vaardigheden uit te laten waaieren naar de professionals. Zo ontstaat een grotere groep betrokken professionals die met elkaar ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. En bouwen we samen aan het vergroten van het Leernetwerk. Met als ultieme doel professionals die met plezier werken.


Onderwerpen

Tijdens deze regionale bijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan bod.

  • De weg naar het Regionaal Consultatieteam Gedrag (RCG).
  • Een voorbeeld van een cliëntreis die kan leiden tot een vraag aan het RCG.
  • Consultatie op basis van de methodiek Focussen.
  • Toekomstplannen van het leernetwerk Probleemgedrag.
Aanmelden

Ben jij een behandelaar uit een V&V-organisatie of een behandelaar die niet is verbonden aan een V&V-organisatie, een casemanager, wijkverpleegkundige, huisarts, praktijkondersteuner of verpleegkundige in het ziekenhuis en kom jij in aanraking met cliënten/patiënten die probleemgedrag vertonen? Meld je dan hier aan voor deze regionale leerbijeenkomst.

Datum: 16 april van 15:00-17:00 uur
Locatie: Kapel Dekkerswald, Nijmeegse baan 31 in Groesbeek

Deze bijeenkomst is ontstaan door een samenwerking van het Regionaal Consultatieteam Gedrag (De Waalboog) en Netwerk Nonna en is bedoeld om kennis en ervaringen samen te brengen en te breder te delen.