Gepubliceerd op 19 december 2023

Kerst in de kapel van Dekkerswald

In aanloop naar de feestdagen is de kapel het sfeervolle middelpunt van Nonna’s proeftuin Dekkerswald, zorgzame buurt in wording. Met een mooi aanbod aan kerstactiviteiten ontwikkelen de kapel en ook de serre zich tot de ontmoetingsplek voor bewoners, hun naasten én mensen van buiten.

Verlichte slingers, kersttakken, een kerstboom en veel kaarsjes: verschillende vrijwilligers hebben meegeholpen om de kapel van Dekkerswald kerstklaar te maken. Klaar voor kerstshoppen en koormuziek!

Kerstpakket? Kerstshoppen!

Hoe leuk is het om je eigen pakketje bij elkaar te mogen winkelen? Dit jaar kozen Stichting Primair Onderwijs Groesbeek (SPOG) en Kindercentrum Domino ervoor hun medewerkers niet met een kant-en-klaar kerstpakket te verblijden. De directeur van basisschool De Sieppe, bewoner van een van de erven, had een beter idee. Daarom waren op vrijdag 15 december alle collega’s van SPOG en Domino van harte welkom in de kapel van Dekkerswald, waar verschillende lokale ondernemers hun rood-witte kerstkraam hadden ingericht. Een unieke, gezellige belevenis, onder het genot van chocolademelk, erwtensoep, glühwein en een heerlijk broodje. Vanaf 19 uur waren ook alle bewoners van Dekkerswald welkom.

Koor

Vervolgens werd de kapel in gebruik genomen als knusse kerstconcertzaal. Op zaterdag 16 december vond onder de naam Zin in Kerst het eerste optreden van het gemengde kerstprojectkoor plaats. Bewoners van woonzorgcentrum Eikenhorst hadden als eerste de mogelijkheid gekregen om te komen genieten van het concert. En daaraan is enthousiast gehoor gegeven. Met een publiek van ruim 80 mensen, was de eerste editie een succes. Voor 21 en 23 december staan nog twee concerten gepland. Genieten gegarandeerd!