Gepubliceerd op 1 september 2023

Petitie pleit voor lucht voor de ouderenzorg

 

In navolging van de brandbrief die eind juni namens Nonna en 45 zorgaanbieders uit de provincie Gelderland aan minister Helder (VWS) is gestuurd, hebben de noordelijke provincies een petitie gestart. Met als doel om nog meer aandacht te vragen voor de situatie waarmee we nu in de ouderenzorg worden geconfronteerd.
 
We zijn met man en macht bezig de ouderenzorg anders in te richten. Tegelijkertijd wordt de ouderenzorg geconfronteerd met een stapeling aan kortingen op de tarieven en het uitblijven van dekking voor de investeringen in medewerkers en vastgoed en de gestegen uitgaven voor bijvoorbeeld energie. Daarmee dreigt de ingezette beweging naar een toekomstbestendige ouderenzorg stil te vallen.
 
De petitie roept op om de ouderenzorg meer zuurstof te geven. Meer lucht dus om de bewegen door te zetten en te versnellen richting een duurzame, toekomstbestendige ouderenzorg. De organisatie hoopt, net als Nonna, op heel veel ondertekenaars. Om een helder signaal af te geven aan Den Haag: de ondergrens van wat haalbaar is, is bereikt. Dinsdag 5 september zullen de handtekeningen tijdens een door de noordelijke provinces georganiseerde actiedag op het Malieveld overhandigd worden aan de minister.
 

Wil jij de petitie ondertekenen? Klik dan hier!