Nonna-zzp

Wat als we zzp'ers een heel aantrekkelijke keuze bieden. Een ‘label’ waar ze bij willen horen. Waar ze energie van krijgen. Waar ze zich in herkennen. En waar ze in contact staan met álle VVT-instellingen in de regio Nijmegen...

Waarom bewegen we?

De arbeidsmarkt is overspannen. De inzet van zzp'ers groeit. Dat draagt niet bij aan de kwaliteit van de zorg - en ook niet aan harmonie en stabiliteit van de groep vaste medewerkers. Het inhuren van zelfstandigen is bovendien kostbaar (door tussenpartijen) en biedt onvoldoende grip op kwaliteit en kwantiteit van zzp'ers.

Waar bewegen we naartoe?

Als Nonna zien we de regio Nijmegen als één arbeidsmarkt. We benutten en behouden de (potentiële) arbeidskracht optimaal door het bundelen van onze krachten. We zorgen voor grip op de kwaliteit en inzet van zzp'ers. En bieden zzp'ers de mogelijkheid om hun kennis, kunde en plezier uit te dragen en skills verder te ontwikkelen. Passend bij ieders werk- en privé balans. Ook maken we kosten transparant. Zo blijft zorggeld in de zorg.

#hoedan

Met lef en ondernemerschap bouwen we gezamenlijk aan een slim en innovatief platform. Van, voor en door de regio. Vraag naar en aanbod van zzp'ers komen daar samen. Eén plek die toegang geeft tot verschillende diensten binnen alle VVT-organisaties in de regio Nijmegen.

Mijlpalen & resultaten

Het echte hoogtepunt is het in bedrijf gaan van wat we tijdelijk Nonna-zzp noemen. Om daar te komen buigen we ons over een solide bedrijfsplan. En een passende naam met een aansprekende identiteit. Daarna volgt het technische werk: het realiseren van het platform. Dat leidt tot de start van ons eigen label, een aansprekend alternatief voor zzp'ers in de regio.

 

Projectleider(s)

Downloads

Status project

start
december 2022
eind
eind 2024

Over dit project...

“Op de ruim 9 miljoen werkenden in dit land is het zzp-schap een van de vormen om arbeid uit te voeren. Tegenwoordig is dat een noodzakelijke vorm.”

Erinne Baarslag