Gepubliceerd op 23 december 2023

17 partijen tekenen stageconvenant

Half december ondertekenden de bestuurders van twaalf Nonna-partners, drie ziekenhuizen (Radboudumc, Sint Maartenskliniek en CWZ) en twee onderwijsinstellingen (HAN en ROC Nijmegen) het zogeheten Convenant Stageaanpak regio Nijmegen. Daarin staan regionale afspraken over de verdeling van de voltijdstageplekken over zorgorganisaties in de regio Nijmegen.

Het groeiende tekort aan zorgprofessionals was de aanleiding voor dit stageconvenant. Volgens de regionale Strategische Personeelsplanning is er bij ongewijzigd beleid in 2030 een tekort van ongeveer 3.400 zorgprofessionals voor de regio. Nonna wil het maximale doen om iedereen die een zorgopleiding volgt een kwalitatief goede stageplaats te bieden. Met goede begeleiding, in een veilige, plezierige omgeving. Zodat leerlingen optimaal kunnen leren en hun enthousiasme voor de zorg vergroten. En de zorgsector zoveel mogelijk professionals voor de zorg beschikbaar krijgt én houdt.

Het ondertekenen van het stageconvenant - dat mede tot stand is gekomen dankzij Frank Kalisvaart, projectleider namens zorggroep Maas & Waal - is een eerste, belangrijke stap op weg daarnaartoe.