Over Nonna

De toekomst van ouder worden creëren we nu. Met een beetje geluk word je oud. Maar hoe ziet ouder worden er in de toekomst uit? Nog lang en gelukkig? Zorgorganisatie(s), samenleving, jij en wij staan voor dezelfde uitdaging. Nu. Hoe gaan wij om met de steeds groter wordende groep kwetsbare ouderen? Met minder mensen en middelen moeten we steeds meer mensen bedienen. We staan voor een grote reorganisatie van de ouderenzorg, waarin iedereen een partij is.

Nonna verbindt, inspireert en experimenteert. Wij,14 organisaties in verpleging en verzorging in de zorgregio Nijmegen, leren door samen te doen en te ontdekken. In het besef dat duurzame oplossingen vooral buiten de muren van de traditionele verpleeghuizen liggen. We benutten de diversiteit van onze organisaties: het gewicht en volume van een grote organisatie creëert kansen, terwijl een kleinere organisatie groot kan zijn in wendbaarheid. In proeftuinen en projecten kijken onze collega's, (zorg)partners en andere betrokkenen voorbij de grenzen van bestaande organisaties, systemen en gewoonten.

Soms laten we verrassende andersdenkers en dwarsverbinders ons door elkaar schudden. Dat werkt verfrissend. Maar, we veranderen niet om het veranderen. Wat werkt behouden we. En wat minder goed werkt, durven we los te laten. Zo werken we samen aan onze toekomst. 

Nonna. Voor nu en later.

Klik hier voor onze missie en visie

Hier maak je kennis met de bestuurders van de 14 zorgorganisaties van Netwerk Nonna.

 

Het programmateam van netwerk Nonna coördineert de diverse projecten en verbindt alle betrokken partijen binnen en buiten de regio. Het team bestaat uit:

  • Yvonne Beckers-Spaas (r)
  • Jord Neuteboom (m)
  • Martine Heerkens (l)